Kreative pap workshops

Kulturnat 2016, Frederiksberg Musikhøjskole – Byg en paprobot

Til vores Kulturnat oktober 2016 havde vi en workshop under overskriften PAPROBOT. Her arbejdede Rikke Jensen sammen med Signe Heinesen, der er daglig leder og underviser på vores billedskole. Workshoppen var et vigtigt led i at skabe et særligt kreativt rum, hvor vores gæster nørdede igennem med bølgepap, limpistol og kaffebægre. Børnene var kampstolte af deres figurer, som de slæbte rundt med sig i resten af huset til de andre wokshops. Desuden var Rikke var en fornøjelse at arbejde sammen med, også i den forberedende fase med fotos, tekster etc.

Thorbjørn KjærgaardSouschef, Musikhøjskolen

Frederiksberg Billedskole – 26. januar-26. februar 2016 “Paptropolis – en by af pap”

Over fire uger lavede jeg i samarbejde med Billedskolens daglige leder Signe Heinesen et pap-projekt for samtlige 7 hold i aldersgruppen 7-14. Første lektion gik med skitsetegning og de efterfølgende 3 lektioner til at kreere et bygningsværk af pap, som skulle indgå i byen Paptropolis. Projektet afsluttedes med en udstilling på Frederiksberg Hovedbibliotek.

Frederiksberg Bibliotek – Torsdag 18. februar 2016 kl. 12.00-15.00.

“Ud i Rummet”

Torsdag d. 18.2.2016 afholdt Rikke Jensen en velbesøgt og vellykket workshop på Biblioteket Frederiksberg. I anledning af en rumraket-installation på biblioteket blev der bygget rumsonder og rumskibe i pap.

Det var en spændende workshop for børnene og deres voksne, der fik en oplevelse af, hvor interessant et materiale pap er at arbejde med, hvor meget det kan bruges til og ikke mindst hvor enkelt det er at gå til. Med pap og en limpistol kan man skabe fantastiske rumraketter og star-destroyers. 

Med sin venlige og rolige facon skabte Rikke plads til fordybelse, forundring og fantasi blandt deltagerne. Hendes medbragte rumraketter og stjerneskibe vakte forundring og beundring – og frem for alt fik det børnene til at ønske selv at bygge noget tilsvarende.  

Lene Lehrmann MortensenBiblioteket Frederiksberg

Glostrup Kulturnat på Glostrup Bibliotek – Lørdag 24. oktober 2015 kl. 18.30-21.30.

“Byg en fremtidsby”

Rikke Jensen afholdt en ”fremtidsworkshop” på Glostrup Bibliotek lørdag 24.10.15 på Kulturnatten. Børnene og deres voksne fik inspiration til at lave fremtidshuse af pap.

Det var en fantastisk spændende workshop for børnene, og den var noget af et tilløbstykke.

Rikke er utrolig god til at snakke og inspirere både børn og voksne på sin rolige og venlige facon. Hun var ”på” nonstop i de 3 timer workshoppen varede. Hendes  medbragte ”fremtidshuse”, lavet af (genbrugs)pap var til god inspiration for børnene!

Det er forhåbentlig ikke sidste gang biblioteket samarbejder med Rikke om lignende projekter.

Birgitte H. KristensenBibliotekar, Glostrup Bibliotek
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *